Denklik ve Tanıma Belgesi Hakkında

Denklik ve Tanıma Belgesi

Denklik Belgesi: ÖSYM yerleştirmesi dışında bir üniversitenin tıp doktorluğu veya diş hekimliği bölümünden mezun adayların üniversitelerinin YÖK tarafından tanındığını belirten ve YÖK'ten alınan belge. Denklik belgesi uluslararası adaylardan ve ÖSYM yerleştirmesi dışında bir üniversiteden mezun olan T.C. uyruklu adaylardan istenmektedir.

Tanıma Belgesi: ÖSYM yerleştirmesi dışında bir üniversitenin tıp doktorluğu veya diş hekimliği dışındaki bölümlerinden mezun adayların üniversitelerinin YÖK tarafından tanındığını belirten ve Enstitümüzden alınan belge. Tanıma belgesi uluslararası adaylardan ve ÖSYM yerleştirmesi dışında bir üniversiteden mezun olan T.C. uyruklu adaylardan istenmektedir.