2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı taşıt tanıtım pulu hakkında.

Üniversitemiz Yerleşkelerinde güvenliğin sağlanması ve otopark hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için 2023-2024 yılı Öğrenci Taşıt Tanıtım Pulu (sticker) dağıtım çalışmaları başlatılmıştır.

1. Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 21.09.2023 tarih ve 2023-1274 sayılı kararı doğrultusunda 2023-2024 yılı öğrenci (Beytepe) araçları Taşıt Tanıtım Pulu ücreti ₺300’dir Ayrıca talep edildiğinde 1 (Bir) Aylık Geçici Taşıt Tanıtım Pulu ücreti ₺200.’dir. (Bu durumda temin edilen aylık taşıt tanıtım üzerinde bulunan ay için geçerlidir.)  Her bir öğrenci kendi adına 1 adet Taşıt Tanıtım Pulu edinebilir.
  2. 2023-2024 yılı Taşıt Tanıtım Pulu (sticker) başvuruları //guvenlik.hacettepe.edu.tr/sticker adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.
  3. Öğrenci (ön lisans, lisans, lisans üstü) online başvurularının uygunluğu (kendisi, kardeşlerine, eşine, kayınvalide/kayınbaba, anne, baba, çocuk üzerine olmalı), /ayrıca lisans, lisans üstü öğrencilerine, çalıştıkları şirketler tarafından tahsis edilen taşıtlar için, bu durumu belgelendirmeleri) Koruma ve Güvenlik Müdürlükleri tarafından incelenecek olup, taşıt tanıtım pulunu almaları gerekmektedir. (Ödeme dekontunun açıklama kısmına araç plakası mutlaka yazılacaktır. Plaka yazılmayan dekontlar geçerli kabul edilmeyecektir.)
  4. Adınıza araç bilgileriyle kayıtlı olarak düzenlenen geçerli taşıt tanıtım pulunun farklı araçlarda kullanılması yasaktır. Adınıza Kayıtlı taşıt tanıtım pulunun farklı araçlarda kullanılması durumunda Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü görevlileri tarafından taşıt tanıtım puluna el koyma yetkisine sahiptir
  5. Ayrıca, aracın satılması durumunda veya herhangi bir nedenle Üniversitemiz ile ilişik kesmeniz (nakil, istifa gibi) durumunda geçerli taşıt tanıtım pulunun sökülerek iade edilip kaydının iptal ettirilmesi, plaka değişikliği veya kaza nedeniyle pert v.b. durumundaki bilgi değişiklerinin de en kısa sürede Koruma ve Güvenlik Müdürlüklerine bildirilmesi, yırtık yapışmayan ve deforme olan taşıt tanıtım pullarını teslim etmeleri gerekmektedir. Daha sonra güncel ücret karşılığında taşıt tanıtım pulu edinilebilir.
  6. Otopark alanlarında giriş çıkışları engelleyecek şekilde park eden/ engelli araçlara ayrılan alan park eden araç sahipleri yazılı uyarıya rağmen park etmeye devam etmeleri halinde taşıt tanıtım pulları iptal edilecektir.

15.12.2023 tarihine kadar 2023-2024 yılı güncel taşıt tanıtım pulu edinmeyen öğrencilerimizin Yerleşkelere araç ile girişlerine izin verilmeyecektir.