Ziyaretçi Öğretim Elemanı Kabul Kriterleri

09.07.2014 tarihli ve 2014-1977 sayılı Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı

“Ziyaretçi Öğretim Elemanı" unvanı verilerek, Üniversitemizde bir öğretim elemanının gönüllülük esasısına göre çalıştırılabilmesi için gerekli kriterler:

1. Ziyaretçi öğretim elemani unvanı, doktora derecesine sahip olup olmadığına bakılmaksızın Hacettepe Üniversitesi'ne önemli akademik katkı sağlayacağı düşünülen uluslararası tanınırlığa sahip kişiler için ilgili akademik birime (Fakülte-Bölüm, Yüksekokul, Enstitü, Konservatuvar, Merkez) yapılan başvuruları inceleyen ilgili birimin Öğretim Elemanları Değerlendirme Komisyonu'nun görüşü doğrultusunda söz konusu birim tarafından önerilir, Üniversite Yönetim Kurulu'nun onayı ile verilir.
  2. Başvurularda aranacak özel kriterler ilgili akademik birimlerin Öğretim Elemanları Değerlendirme Komisyonu tarafından ayrıca belirlenebilir. Ancak, adayların ders verecek ve akademik iletişim kuracak düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olması gerekir.
  3. Ziyaretçi öğretim elemanı unvanı 1 yıl için verilir ve gerektiğinde yenilenebilir. Bu unvanı taşıyan kişi, herhangi bir kadroyu işgal etmeden ve kendisine herhangi bir ödeme yapılmadan Üniversitede gönüllülük esasına göre çalışır.
  4. Ziyaretçi öğretim elemanı, teorik ve pratik olmak üzere haftada en fazla 10 saat ders verebilir. Bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunabilir. Lisansüstü öğrenci tezlerine ikinci danışmanlık statüsünde destek verebilir.
  5. Ziyaretçi öğretim elemanı unvanıyla görevlendirilen kişiye Hacettepe Üniversitesi kimlik kartı verilir; kütüphane ve bilgi işlem hizmetleri ile diğer sosyal hizmetlerden yararlanma olanağı tanınır.