YÖK 100-200 Doktora Bursu başvuruları başlamıştır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında YÖK 100-2000 Doktora Burs Ubaşvurusu için koşulları uygun olan adayların 26 Haziran 2020 tarihine kadar ilgili Anabilim Dallarına başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru şartları:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak. Öğrenciler başvuru ve kayıt sürecinde istenilen belgelerin aslını Enstitümüz Öğrenci İşlerine getireceklerdir.

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

d) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

e) Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

f) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

Usul ve esaslar için tıklayınız.

Güncel Tematik Alanlar için tıklayınız.