Kesin kayıt için gerekli belgeler

Önemli uyarı 1: Sahte, üzerinde işlem yapılmış ve beyana aykırı belgelerle yapılan kayıt işlemi iptal edilecektir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Belge

Aday Kayıt ve Sınav Giriş Formu

• Bu belge tüm adaylardan istenmektedir. (1 Adet)
  • Çevrim içi başvuru sonrasında sistem tarafından oluşturulan formun çıktısı aday tarafından alınacak ve yine aday tarafından mutlaka imzalanacaktır.

Diploma veya Mezuniyet Belgesi

• Bu belge tüm adaylardan istenmektedir.
  • Yüksek Lisans Başvurusu için lisans mezuniyet belgesi (1 Adet) (E-devletten alınan barkodlu belge de kabul edilmektedir.)
  • Doktora başvurusu için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi (1'er Adet) (E-devletten alınan barkodlu belgeler de kabul edilmektedir.)

Transkript

• Bu belge tüm adaylardan istenmektedir.
  • Yüksek Lisans başvurusu için mezuniyet not ortalamasını gösteren lisans transkripti (1 Adet Asıl Belge) (E-devletten alınan barkodlu belge de kabul edilmektedir.)
  • Doktora başvurusu için mezuniyet not ortalamasını gösteren lisans ve yüksek lisans transkripti (1'er Adet Asıl Belge) (E-devletten alınan barkodlu belgeler de kabul edilmektedir.)
  • Başvurular 100’lük not sistemine göre kabul edilmektedir.
  • Transkriptinizde, transkriptinizi veren üniversitenin belirlediği 100’lük not sistemine göre verilmiş not var ise bu not kabul edilecektir.
  • Transkript 4’lük not sistemine göre ise 100’lük not sistemine çevirmek için YÖK’ün 4’lük sistemden 100’lük sisteme çeviri tablosu kullanılacaktır. Kendi yaptığınız çeviri ya da üniversiteniz tarafından verilen çeviri evrakları ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Diploma ekleri transkript olarak kabul edilmeyecektir.

Genel Yetenek Sınavı Sonuç Belgesi

• Bu belge tüm adaylardan istenmektedir. (1 Adet)
  • Bu belgenin geçerlilik süresi, sonuç açıklanma tarihinden itibaren 5 yıldır.
  • ALES puanı ile başvuranlar ALES Sonuç Belgesi (ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi) veya GRE-GMAT sonuç belgesi getireceklerdir.
  • TUS puanı ile başvuranlar için TUS sonuç belgesi getireceklerdir.
  • YDUS puanı ile başvuranlar için YDUS sonuç belgesi getireceklerdir.
  • Adaylar genel yetenek sınav sonuç belgesine "Bilgilerin doğruluğunu beyan ederim" yazıp belgeyi imzalamalıdırlar.

Yabancı Dil Sınavı sonuç Belgesi

• Bu belge tüm adaylardan istenmektedir. (1 Adet)
  • Bu belgenin geçerlilik süresi, sonuç açıklanma tarihinden itibaren 5 yıldır.
  • YDS puanı ile başvuranlar YDS sonuç belgesi (ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi) getireceklerdir.
  • CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademic sınavlarından biri ile başvuranlar, ilgili sınavın sonuç belgesini getireceklerdir.
  • YÖKDİL puanı ile başvuranlar YÖKDİL sonuç belgesi getireceklerdir.
  • TIPDİL puanı ile başvuranlar TIPDİL sonuç belgesi getireceklerdir. (Tıp ve Diş Hekimliği lisansüstü programları için geçerlidir.)

Nüfus Cüzdanı Sureti

• Bu belge T.C. uyruklu adaylardan istenmektedir. (1 Adet)
  • Nüfus cüzdanının 2 yüzünün tek sayfada sureti.

Fotoğraf

• Renkli vesikalık fotoğraf. (2 Adet)

TÖMER Belgesi

• Bu belge uluslararası adaylardan istenmektedir. (1 Adet)
  • Belge en az C1 seviyesinde olmalıdır.
  • Ana dili, programın öğrenim dili olan adaylardan bu belge istenmez.

YÖK’ten Diploma Denklik Belgesi

• Bu belge, uluslararası adaylar ve ÖSYM yerleştirmesi dışında bir üniversiteden mezun olan T.C. uyruklu adaylardan istenmektedir.
  • Lisansüstü başvuruda bulunacak yabancı uyruklu ilgililerin, tıp doktorluğu ve diş hekimliği alanları dışında denklik başvurusu yapmalarına gerek bulunmamaktadır. İlgililer Kurulumuzdan "Yükseköğretim Kurumları Tanıma Yazısı" alarak lisansüstü eğitim başvurusu yapabilirler. Lisansüstü başvuruda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti uyruklu başvuru sahiplerinin ise lisans veya yüksek lisans eğitimini yurtdışında almış olmaları durumunda diploma denklik başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Pasaport Fotokopisi

• Bu belge uluslararası adaylardan istenmektedir. (1 Adet)

Yabancı Uyruklu Kimlik Numarası

• Bu numara uluslararası adaylardan istenmektedir.
  • Numara https://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresinden alınacaktır.

Çalışma Belgesi

• Bu belge Araştırma Görevlilerinden istenmektedir. (1 Adet)