2020-2021 Bahar Yarıyılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü 100/2000 YÖK Doktora Burs Kontenjanları için Başvuru Alınacaktır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Bahar dönemi için “100/2000 YÖK Doktora Bursu” kapsamında 100 tematik alanda kararlaştırılan ilgili alanlarda başarılı bulunan üniversiteler ve kontenjan sayıları belirlenmiştir.

Belirtilen alanlarda doktora eğitimi yapan (ders aşamasında olan) veya doktora eğitimine yeni başlayacak adayların 22 Mart 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar tabloda belirtilen alt alanlara ait ilgili Anabilim Dalı Başkanlıkları’na müracaat etmesi gerekmektedir.

ALT ALAN

İLGİLİ ANABİLİM DALI

İLGİLİ DOKTORA PROGRAMLARI

2020-2021 BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI

Biyoenformatik-Biyoistatistik

Biyoinformatik

Tıbbi Biyoloji

Öğrenci burs başvuru şartları:

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  3. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  4. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  5. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak.
  6. Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.
  7. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında doktora eğitiminde burs başvurusu için koşulları uygun olan adayların 22 Mart 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili Anabilim Dallarına başvurmaları gerekmektedir.

Mülakata ilişkin tarih, yer, saat bilgileri 22 Mart 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Enstitümüz web sayfasından duyurulacaktır.

Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü