2019-2020 BAHAR YARIYILI YÖK 100/2000 DOKTORA BURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR.

2019-2020 Bahar Yarıyılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü 100/2000 YÖK Doktora Burs Kontenjanları için Başvuru Alınacaktır

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Bahar dönemi için “100/2000 YÖK Doktora Bursu” kapsamında 100 tematik alanda kararlaştırılan ilgili alanlarda başarılı bulunan üniversiteler ve kontenjan sayıları belirlenmiştir.

Belirtilen alanlarda doktora eğitimi yapan (ders aşamasında olan) veya doktora eğitimine yeni başlayacak adayların 21 Şubat 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar tabloda belirtilen alt alanlara ait ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarına müracaat etmesi gerekmektedir.

ALT ALAN

İLGİLİ ANABİLİM DALI

İLGİLİ DOKTORA PROGRAMLARI

2019-2020 BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI

İnsan Beyni ve Nörobilim

Nörolojik ve Psikiyatrik Temel Bilimler

Temel Nöroloji Bilimler

Farmakoloji

Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları

Farmasötik Teknoloji

Biyofarmasötik ve Farmakokinetik

Farmakoloji

Farmakognozi

Öğrenci burs başvuru şartları:

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  3. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünün başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak. (Başvuru ve kayıt şartları) Öğrenciler başvuru ve kayıt sürecinde istenilen belgelerin aslını Enstitümüz Öğrenci İşlerine getireceklerdir.
  4. Kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvurabileceklerdir. (657 Sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet / Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında.)
  5. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında doktora eğitimine başlamak üzere burs başvurusu için koşulları uygun olan adayların 21 Şubat 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili Anabilim Dallarına başvurmaları gerekmektedir.

Mülakata ilişkin tarih, yer, saat bilgileri 21 Şubat 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar Enstitümüz web sayfasından duyurulacaktır.

Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü