100/2000 YÖK DOKTORA BURS KONTENJANLARI AÇIKLANMIŞTIR. (Detaylı Bilgi için Tıklayınız).

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde  aşağıda belirtilen  alanlarda  toplam  32  öğrenciye  burs verilecektir.

(sonuçların yer aldığı YÖK sayfası için tıklayınız)

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve alanlar için belirtilen sayıda doktora öğrencisi alınacaktır.
Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay ve ayda 1.550 TL burs ödemesi yapılacaktır.
Belirtilen burslardan Doktora ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.
Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır.
Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.
KAYIT BİLGİLERİ
Ön Kayıt                                       : 22 Şubat 2017
Sınav Tarihi (Mülakat / Yazılı)      : 24 Şubat 2017
Kesin Kayıt                                   : 27 Şubat 2017
 BAŞVURU KOŞULLARI
1.     T.C. vatandaşı olmak,
2.     Kamu veya özel herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olmak
3.     Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak
5.     Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak
Adayların Anabilim Dalı Başkanlıklarına  hazırlayacakları başvuru evraklarıyla beraber  müracaat etmesi gerekmektedir
Anabilim Dalı Başkanlarının Başvuruları uygun bulunan öğrencilerin evraklarını  Mülakat sınav tuanağı ile birlikte
27.02.2017 tarihinde Enstitüye bildirmesi gerekmektedir.

SAĞLIK (Üst Alan)

1)  02.01.02.      Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları

A) Tıbbi Farmakoloji doktora programı (4 Öğrenci)

B) Farmakoloji doktora programı (4 Öğrenci)